Τιμητικ δεξωση του Προδρου της Δημοκρατας για την απονομ του 1ου Βραβεου καινοτομας. Δεξι του κ.Παπολια ο κ. Παπανικολου.

Η ΑΓΚΡΙΦΕΡΤ ΑΕ  εναι πολ ισχυρ στην ρευνα & Ανπτυξη (R & D),διαθτουσα να απ τα πλον σγχρονα Εργαστρια Εφαρμοσμνης Γεωργικς ρευνας.
Το  τμμα R & D μας εργζεται για να καινοτομσει με σκοπ τη βελτωση των προντων μας και το σχεδιασμ των συνταγν. Τα αναπτυξιακ ργα της ΑΓΚΡΙΦΕΡΤ ΑΕ    παρχουν τα να εργαλεα στους πελτες μας για να λβουν τις μγιστες παραγωγς σε συνδυασμ με την ριστη ποιτητα.
Συμμετχει σε διφορα Ερευνητικ ργα χρηματοδοτομενα (κατ μεγλο ποσοστ) απ Εθνικος και Κοινοτικος πρους.
Την 30ην Ιουνου 2006 περατθηκε επιτυχς το Πργραμμα Καινοτομας της Περιφρειας Ανατ. Μακεδονας & ΘρκηςΤΕΧΝΟΓΕΝΕΣΙΣ”, που εχε ως Αντικεμενο την ρευνα – Ανπτυξη και Πιλοτικ Παραγωγ “Οργανοχημικο Συμπλκου Βελτωσης και Διατρησης της Γονιμτητας των Παθογενν Εδαφν”  (Corresal plus).

Για το Corresal plus, η ΑΓΚΡΙΦΕΡΤ ΑΕ  πρε το 1ο Βραβεο Καινοτομας της ΕΕ για ρευνες μη Τεχνολογικο χαρακτρα.
 
Την 31η -12 – 2007 η Εταιρεα μας περτωσε επιτυχς Πργραμμα Εφαρμοσμνης ρευνας της Γενικς Γραμματεας ρευνας και Τεχνολογας (ΓΓΕΤ) του Υπ. Ανπτυξης, που αφοροσε την ρευνα και Βελτωση Βιολογικν - Βιοχημικν Συμπλκων  για τη Βιολογικ Γεωργα.

Την 30ην – 6 – 2008 περατθηκαν προγρμματα ρευνας (σε Συνεργασα με Ξνα Εργαστρια Βιοχημικν και Βιολογικν Ερευνν) που αφοροσαν:
 o Ανπτυξη και Παραγωγ Βιολογικν-Οργανικν Ρυθμιστν Ανπτυξης των Φυτν
 o Ανπτυξη και Παραγωγ Εξειδικευμνων Σκευασμτων για την Πρληψη και Θεραπεα των Καλλιεργειν απ Ιος , Βακτρια και Μκητες     (Συμβατικ & Βιολογικ Γεωργα)
      Τα Σκευσματα αυτ δη δοκιμσθηκαν και θα κυκλοφορσουν μχρι το τλος του 2008 με τις Εμπορικς Ονομασες  Antivir plus , Antibacter plus και Agriclean plus

Τα προντα της ΑΓΚΡΙΦΕΡΤ ΑΕ  αποτλεσμα Εφαρμοσμνης ρευνας και χρηματοδοτομενα
απ την Γενικ Γραμματεα ρευνας και Τεχνολογας (ΓΓΕΤ) του Υπ. Ανπτυξης, καθς και απ το EUROPEAN REGIONAL DEVELOPMENT FUND (E.R.D.F.)  της ΕΕ  μπορον και ενδεκνυται (στην Ετικτα και στα διαφημιστικ φυλλδια) να φρουν τις Σημαες της ΕΛΛΑΔΑΣ και της ΕΕ καθς και τα Σματα της ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ (Τεχνογνεσις), της ΓΓΕΤ και της Περιφρειας ΑΜ-Θ

Αυτ τη στιγμ βρσκονται σε εξλιξη τα παρακτω Ερευνητικ ργα:
o ρευνα & Ανπτυξη Εξειδικευμνων Βιοτεχνολογικν Σκευασμτων.

o Προστασα Περιβλλοντος και ιδιατερα Βιοτπων